SZC logo

Szolnoki Szakképzési Centrum

OM kód: 203056/024 | 5000 Szolnok, Károly Róbert utca 2.

Intézmény logo

Szolnoki SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola

  • Hírek
  • Közérdekű adatok
  • Órarend
  • KRÉTA
Széchenyi 2020

Szakács

Szakács illusztráció

Turizmus-vendéglátás ágazat képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. A szakács az egyik legrégebbi szakma. A napi szükséglet kielégítésének kiszolgálása mellett kulináris élményt is nyújt a vendégek számára. Szinte minden társadalmi, családi, vallási eseményben szerepe van az étkezésnek, így a főzésnek is, ami a szakács fő tevékenységi köre. A szakács élelmiszerekből ételeket, fogásokat „varázsol” remek ízérzékével és kreativitásával meg persze fűszerekkel, ízesítőkkel. A vendéglátóipar termelési területén, kihelyezett vagy fix éttermi konyhán dolgozó szakember, aki több területen lát el feladatokat, mint például közétkeztetésben, hidegkonyhán, protokoll- vagy a la carte szakácsként.

Azoknak a kreatív fiataloknak ajánljuk, akik szeretnek alkotni. Folyamatos fejlődésre és változatos munkára vágynak. A jó szakács egyénisége felismerhető az általa készített ételben.

KOMPETENCIAELVÁRÁS

Remek ízérzék, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, kiváló kommunikációs készség, a szakma és a kollégák iránt tanúsított alázat, problémamegoldó képesség, kreativitás, együttműködő képesség.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

  • a vezetőszakács utasításait követve ételt készít, tálal, díszít a szakmaiság, a praktikusság és az esztétikusság figyelembevételével;
  • előkészítő, elkészítő és befejező műveleteket hajt végre;
  • árut rendel, árut vesz át, árut raktároz szakosítva;
  • betartja és betartatja a HACCP szabályzatot;
  • anyagi és erkölcsi felelősséget vállal a rábízott javakért;
  • a konyhatechnológiai eljárásokat tudatosan alkalmazza;
  • képes a segédszemélyzet munkáját összehangolni, irányítani.

ISKOLASPECIFIKUS INFORMÁCIÓK A KÉPZÉSHEZ

Felnőttképzési nyilvántartás szám: B/2021/000775
📆 KÉPZÉS DÁTUMAI 
Képzés időtartama: 2 év
Beiratkozás: 2024.08.29.
Indítás: 2024.09.02.

Tervezett befejezés: 2026.06.30.
⏰ KÉPZÉSI IDŐPONTOK 
1. félévben:
HÉTFŐ: 15:00 - 19:00 (jelenléti)
SZERDA: 15:00 - 19:00 (jelenléti)
PÉNTEK: 15:00 - 19:00 (jelenléti)
2. félévtől:
HÉTFŐ: 15:00 - 19:00 (jelenléti)
SZERDA: 15:00 - 19:00 (jelenléti)
+ 2 hetente
CSÜTÖRTÖK: 15:00 - 19:50 (jelenléti)


📆 KÉPZÉS DÁTUMAI 
Képzés időtartama: 8 hónap
Beiratkozás: 2024.08.29.
Indítás: 2024.09.02.

Tervezett befejezés: 2025.06.30.
⏰ KÉPZÉSI IDŐPONTOK 
Ágazati alapvizsgáig:
HÉTFŐ: 15:00 - 19:50 (jelenléti)
KEDD: 15:00 - 19:00 (ONLINE)
SZERDA: 15:00 - 19:50 (jelenléti)

Ágazati alapvizsga után:
HÉTFŐ: 15:00 - 19:00 (jelenléti)
KEDD: 15:00 - 19:50 (jelenléti)
SZERDA: 15:00 - 19:00 (jelenléti)


Partnereink

  • SZOLMÜSZ Vizsgaközpont
  • Balesetmegelőzés Szolnok megye
  • Pénz7
  • Szolnoki Szakképzési Centrum
  • Szolnoki SZC Baross Gábor Műszaki Technikum és Szakképző Iskola
  • Szolnoki SZC Damjanich János Szakképző Iskola és Kollégium
  • Szolnoki SZC Jendrassik György Gépipari Technikum
  • Szolnoki SZC Klapka György Technikum és Szakképző Iskola
  • Szolnoki SZC Kreatív Technikum és Szakképző Iskola
  • Szolnoki SZC Pálfy - Vízügyi Technikum
  • Szolnoki SZC Petőfi Sándor Építészeti és Faipari Technikum és Szakképző Iskola
  • Szolnoki SZC Rózsa Imre Technikum
  • Szolnoki SZC Sipos Orbán Szakképző Iskola és Kollégium
  • Szolnoki SZC Vásárhelyi Pál Két Tanítási Nyelvű Technikum
  • Szolnok Városi Diákok Tanácsa
SZC logo

Szolnoki Szakképzési Centrum


    • Intézmény logo
    • Szolnoki SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola

      5000 Szolnok, Károly Róbert utca 2.

    • Telefon: +36 56 500 403

      E-mail: kereskedelmi@szolmusz.hu

      OM azonosító: 203056/024

      Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/000775


    2023Szolnoki SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola