Zöld pénzügyek
Zöld pénzügyek zöld környezetben: Tanóra a szabadban Pénzügyi és vállalkozási ismeretek órán. A tananyag címe: zöld pénzügyek.
Szolnoki Szakképzési Centrum
NÉPSZERŰ
Iskolánk 9. a osztályos tanulói a Szolnoki Szakképzési Centrum által, a tagintézmények tanulóinak szervezett természettudományos vetélkedőn vettek részt a múlt héten.
2022. jún. 13.
admin
KERESŐ
Zöld pénzügyek zöld környezetben: Tanóra a szabadban Pénzügyi és vállalkozási ismeretek órán. A tananyag címe: zöld pénzügyek.
NÉPSZERŰ
Iskolánk 9. a osztályos tanulói a Szolnoki Szakképzési Centrum által, a tagintézmények tanulóinak szervezett természettudományos vetélkedőn vettek részt a múlt héten.
2022. jún. 13.
admin
Iskolánk tanulói ismét megmutatták tehetségüket egy rangos megmérettetésen, a 18. Pelikán Kupán, 2025. április 12-én.
A Matematika Szakmai Munkacsoport 2025. április 9-én rendezte meg a Centrum szintű Matematika Csapatversenyt, a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskolában. A versenyen a Centrum 10 intézményének 120 diákja vett részt, akiket iskolánként 2 oktató kísért.
Április 5-én szép tavaszi időben Tatán tett kirándulást iskolánk tanulóinak egy kis, de annál lelkesebb csapata. Az Öreg-tó mentén ismerkedtünk Tata látnivalóival, a Kálvária-hegyen a panorámában gyönyörködtünk, majd a Cseke-tónál pihentük ki fáradalmakat. A 14 km-es távot minden résztvevő sikeresen teljesítette. A kirándulást Beliczai Tamás tanár úr és Czibulya Anita tanárnő szervezte és vezette.
2025.03.31. Pénzügyi és vállalkozási ismeretek tanórán a téma: tegyél az élelmiszerpazarlás ellen, Tudatos vásárlás, környezettudatos vásárlás. 10.C osztályban ez egy nagyon fontos témakör. Mint leendő vállalkozóknak tisztában kell lenniük, hogy az általuk előállított cukrászati termék, vagy szakácsok által elkészített készételek amit a vendég elé tesznek az alapanyagok pazarlása nélkül készüljenek. A vendég maradék nélkül elfogyassza.
A 10.C osztály egészségesen táplálkozik. Környezetbarát evőeszközök és környezetbarát szalvéta használatát részesítik előnyben. Saláta, bio ivópüré, bio müzli, káposztasaláta, almás-sajtos- kukoricasaláta, joghurt a mai tízórai, a húsmentesség jegyében.
Március 18. az Újrahasznosítás világnapja. Ez a nap tehát arról szól, hogy mindannyian tehetünk a környezetünkért – nemcsak március 18-án, hanem egész évben! Iskolánkban, a Szolnoki SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskolában szelektíven történik a hulladékgyűjtés.
Szolnoki Szakképzési Centrum