Mézeskalács készítő
A mézeskalács készítő szakember kézműves körülmények között mézeskalácsokat és mézes termékeket készít. Munkája során technológiai, illetve termelési számításokat végez. Átveszi, raktározza és előkészíti a gyártáshoz szükséges nyersanyagokat. A termékek előállítása során beállítja és kezeli a gépeket, berendezéseket és az eszközöket. Mézeskalácsokat és mézes termékeket készít a technológiai utasításoknak megfelelően, majd ezeket csomagolja és szakszerűen tárolja.
Alapvető minőségbiztosítási vizsgálatokat végez a nyersanyagokon és a termékeken. A termeléssel kapcsolatos dokumentumokat a minőségbiztosítási rendszerek előírásai szerint a saját felelősségi körében vezeti. Munkáját a gazdaságossági elvek, minőségbiztosítási, élelmiszer higiéniai, technológiai, tűz- munka-és környezetvédelmi és egyéb vonatkozó előírások betartásával (4-es szint) és betartatásával végzi.
Amennyiben jó kézügyességed van, kreatív vagy, ötleteidet kiválóan kamatoztathatod mézeskalácskészítőként.
Iskolai előképzettség
Alapfokú iskolai végzettség
Szakmai előképzettség
Nem szükséges
Egészségügyi alkalmassági követelmény
Nem szükséges
Szakmai gyakorlat
Nem szükséges
ISKOLASPECIFIKUS INFORMÁCIÓK A KÉPZÉSHEZ
Ezen szakképesítő képzés a jelentkezők számának függvényében kerül megszervezésre !
Képzés időtartama: 200 óra
Beiratkozás: folyamatosan
Indítás:
Tervezett befejezés: