Bonbon- és cukorkakészítő
Kézműves és ipari körülmények között bonbonokat és cukorkákat készít. Munkája során technológiai, illetve termelési számításokat végez. Átveszi, raktározza és előkészíti a gyártáshoz szükséges nyersanyagokat. A termékek előállítása során beállítja és kezeli a gépeket, berendezéseket és az eszközöket. Bonbonokat és cukorkákat készít a technológiai utasításoknak megfelelően, majd ezeket csomagolja és szakszerűen tárolja. Alapvető minőségbiztosítási vizsgálatokat végez a nyersanyagokon és a termékeken. A termeléssel kapcsolatos dokumentumokat a minőségbiztosítási rendszerek előírásai szerint a saját felelősségi körében vezeti. Munkáját a gazdaságossági elvek, minőségbiztosítási, élelmiszer higiéniai, technológiai, tűz- munka-és környezetvédelmi és egyéb vonatkozó előírások betartásával (4-es szint) és betartatásával végzi.
Ha jó kézügyességgel rendelkezel, kreatív vagy, a munkavégzésben precíz és pontos, akkor bonbon-készítőként lehetőséged nyílik kiteljesedni.
Iskolai előképzettség
Alapfokú iskolai végzettség
Szakmai előképzettség
Nem szükséges
Egészségügyi alkalmassági követelmény
Nem szükséges
Szakmai gyakorlat
Nem szükséges
ISKOLASPECIFIKUS INFORMÁCIÓK A KÉPZÉSHEZ
Ezen szakképesítő képzés a jelentkezők számának függvényében kerül megszervezésre !
Képzés időtartama: 200 óra
Beiratkozás: folyamatosan
Indítás:
Tervezett befejezés: