SZC logo

Szolnoki Szakképzési Centrum

OM kód: 203056/024 | 5000 Szolnok, Károly Róbert utca 2.

Intézmény logo

Szolnoki SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokÓrarendKRÉTA
Széchenyi 2020

Pincér - vendégtéri szakember

Pincér - vendégtéri szakember illusztráció

Turizmus-vendéglátás ágazat képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. A pincér-vendégtéri szakember a vendéglátó egységekben fogadja az érkező vendégeket, igény szerint ételt és italt ajánl, majd felszolgálja a kiválasztott ételeket. Folyamatosan figyel vendégeire, kínál, utántölt, rendben tartja az asztalt. Számlát készít és lebonyolítja a fizettetést.

Azoknak a fiataloknak ajánljuk, akiket érdekel a vendéglátás területe, a szervezés és logisztika, valamint szeretnek emberekkel dolgozni. A szakképzettséggel a végzett szakemberek kiválóan el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon. A végzett fiatalok számára nyitva van az út a szakirányú tanulmányok folytatására.

KOMPETENCIAELVÁRÁS

Kiváló kommunikációs készség, jó problémamegoldó képesség, állóképesség, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, empátia, szervezőkészség, együttműködő képesség.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

  • elvégzi az üzemeltetéssel kapcsolatos teendőket;
  • figyelemmel kíséri az árukészletet, részt vesz az áru szakszerű minőségi és mennyiségi átvételében, tárolásában és dokumentálásában;
  • ismerteti a választékot, ételeket ajánl az allergének figyelembevételével, italokat ajánl, azokat párosítja a vendég által megrendelt ételekhez;
  • felveszi a rendelést;
  • felszolgál, a különböző felszolgálási rendszerek és az egység igényeinek figyelembevételével előkészíti a felszolgáláshoz szükséges eszközöket, elkészíti az italokat, majd szakszerűen kiviszi az ételeket, italokat a vendégek asztalához;
  • barista, bartender, sommelier tevékenységet végez;
  • figyelemmel kíséri a vendégek kéréseit, a vendégek étkezése során kommunikál, tájékozódik elégedettségükről;
  • megszervezi a saját és beosztott munkatársai munkáját, ellenőrzi azt;
  • kiállítja a számlát, kezeli a pénztárgépet, éttermi szoftvert.

ISKOLASPECIFIKUS INFORMÁCIÓK A KÉPZÉSHEZ

📆 KÉPZÉS DÁTUMAI 
Képzés időtartama: 2 év
Beiratkozás: 2024.08.29.
Indítás: 2024.09.02.

Tervezett befejezés: 2026.06.30.
⏰ KÉPZÉSI IDŐPONTOK 
1. félévben:
HÉTFŐ: 15:00 - 19:00 (jelenléti)
SZERDA: 15:00 - 19:00 (jelenléti)
PÉNTEK: 15:00 - 19:00 (jelenléti)
2. félévtől:
HÉTFŐ: 15:00 - 19:00 (jelenléti)
SZERDA: 15:00 - 19:00 (jelenléti)
+ 2 hetente
CSÜTÖRTÖK: 15:00 - 19:50 (jelenléti)


📆 KÉPZÉS DÁTUMAI 
Képzés időtartama: 8 hónap
Beiratkozás: 2024.08.29.
Indítás: 2024.09.02.

Tervezett befejezés: 2025.06.30.
⏰ KÉPZÉSI IDŐPONTOK 
Ágazati alapvizsgáig:
HÉTFŐ: 15:00 - 19:50 (jelenléti)
KEDD: 15:00 - 19:00 (ONLINE)
SZERDA: 15:00 - 19:50 (jelenléti)

Ágazati alapvizsga után:
HÉTFŐ: 15:00 - 19:00 (jelenléti)
KEDD: 15:00 - 19:50 (jelenléti)
SZERDA: 15:00 - 19:00 (jelenléti)

Ügyintéző: (20) 552-0275 vagy (56) 500-400 / 1004-es mellék
Felnőttképzési nyilvántartás szám: B/2021/000775

Partnereink

SZC logo

Szolnoki Szakképzési Centrum


Szolnoki SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola

5000 Szolnok, Károly Róbert utca 2.

Telefon: +36 56 500 403

E-mail: kereskedelmi@szolmusz.hu

OM azonosító: 203056/024

Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/000775


2024Szolnoki SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola